Нетуъркингът е огромна възможност за всеки, който има сериозни намерения да развива бизнес. Любoмир Атанасов, IMG

lubomir-atanasov-internet-media-group-img-plovdiv

„Когато стартирах бизнеса, в ума си имах ясен план за развитие. Прекарвах повече време в офиса, по-малко часове в сън, но резултатите не идваха достатъчно бързо. Тогава разбрах, че е време да обърна внимание на нетуъркинга. Ясно разбирах, че трябва да изградя контакти в бранша, за да направя крачка напред в бизнес отношение. Така започнах да ходя по конференции и събития, където можех да се запозная с хора с интереси и опит в моя бранш. Контактите не ми бяха самоцел, но осъзнавах, че са изключително важни за моето развитие и за развитието на бизнеса ми.

Контактите не ми бяха самоцел, но осъзнавах, че са изключително важни за моето развитие и за развитието на бизнеса ми.

За първи път преди 6 години присъствах на конференция, подобна на тази, която сега организираме (Digital 4 Plovdiv). Не познавах никого! Гледах и слушах, но почти нищо не разбирах. Бях съвсем нов в бранша. Втората година отидох отново. Вече познавах 1-2 души, но отново не разбирах почти нищо. Отидох и третата година. Вече познавах 20% от хората, както и част от лекторите. Четвъртата година отново посетих конференцията – вече познавах 80% от хората, познавах и главните действащи лица – всички лектори и организатори. Днес, 6 години по-късно, аз самият организирам подобна конференция и каня 30 от най-добрите лектори в страната в нашия бранш да споделят опита си. Всъщност, ето какво могат да направят контактите за вас!

Нетуъркингът е огромна възможност за всеки, който има сериозни намерения да развива бизнес! Никога не знаеш къде могат да те отведат взаимоотношенията ти с други специалисти в твоя бранш – успешно бизнес партньорство, разбира се, но и нещо по-ценно – скъпо приятелство и взаимопомощ. До ден днешен имам приятели, които ми помагат в бизнеса със съвети и опит – хора, които съм срещнал по конференции и на които съм подал визитка.

Нетуъркингът е огромна възможност за всеки, който има сериозни намерения да развива бизнес!

Най-големият враг при нетуъркинга е притеснението и мисълта, че другият човек е нещо повече от теб. Но истината е, че всички сме хора. Да, някои са с повече опит, но въпреки това, всички сме хора. И бизнес общуването трябва да става също толкова естествено, колкото това да излезем навън в неформална обстановка.

Най-големият враг при нетуъркинга е притеснението и мисълта, че другият човек е нещо повече от теб.

В крайна сметка всичко се свежда до взаимопомощ, обмяна на опит и нови възможности! Но, за да изградиш подобни отношения, трябва да си постоянен и с правилна нагласа. Аз лично не възприемам останалите специалисти в нашия бранш като конкуренти, а като партньори, от които мога да черпя опит, на които аз мога да помогна и заедно да сме полезни на нашите клиенти. Всички трябва да разберат, че работа има за всеки. Не е нужно да сме конкуренти, а партньори, развиващи дадено направление от бизнеса от България.

Именно затова организирам Digital 4 Plovdiv – не защото това ми носи дивиденти, а защото ми носи едно добро чувство на мен самия – чувството, че допринасям за развитието на колегите си в бранша, града и общността си. Тази година събитието е по-голямо от всякога – 30 от най-добрите лектори в България ще дойда в Пловдив на 30 ноември, за да споделят своя ценен опит.“


Конференция по дигитален маркетинг Digital 4 Plovdiv ще се проведе на 30 ноември 2017г.

Място: Хотел Санкт Петербург – Пловдив, бул. „България“ 97
Телефон за връзка: 0888/ 566 304

Digital 4 Plovdiv - конференция за дигитален маркетинг

digital4plovdiv-logo

digital4plovdiv.com

/digital4plovdiv

0888 566 304

Internet Media Group

internet-media-logo-img-plovdiv

internet-media-group.bg

/internetmediagroup

+359 (32) 582 813

Хареса ли ви историята?
Общо: 10    Средно: 5/5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

web design: Maya Bankova · Vector images from Freepik